MUSIKFILM FESTIVAL 2019


SUEDE: The Insatiable Ones

Lørdag d. 28. sep  kl. 20.30

Storbritanien 2018.  113 min. Engelsk dialog uden undertekster.

Med sin androgyne fremtoning, eminente popsensibilitet og pikante new glam-attitude var Suede den første og en af de allerstørste eksponenter for den bølge af britisk musik, som i 1990’erne gik sin sejrgang over hele planeten under banneret britpop.

Ja, gruppen var alle engelske popmagasiners darling allerede før den overhovedet havde udgivet sin første single! I dokumentaren ’The Insatiable Ones’ får du hele historien om det talentfulde fir- (senere fem-)kløvers opkomst, fald og genrejsning: Den terrier-vedholdende kamp for at levere kompetent materiale efter tabet af guitargeniet Bernard Butler, de umenneskeligt lange turnéer, og ikke mindst en helt igennem hudløs fremlæggelse af frontmand Brett Andersons stofmisbrug, der var ved at tage livet af både ham og bandet efter succesudspillet ’Coming Up’.

BILLETTERMARIANNE & LEONARD: Words of Love

Søndag d. 29. sep  kl. 16.30

USA 2019.  97 MIN. uden undertekster. Instruktør Nick Broomfield. Med bl.a. Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins

Den canadiske sangskriver Leonard Cohen mødte sin muse, norske Marianne Ihlen, på den græske klippeø Hydra i midten af 1960’erne.

Leonard var da en ung aspirerende forfatter, og Marianne havde søgt tilflugt på øen med sin lille søn efter et kuldsejlet ægteskab. Mødet kastede stof af sig til ikke bare en berømt hymne (’So Long, Marianne’) men resulterede i et glødende og kaotisk forhold, der skulle vare hele livet – også når de to ikke var sammen.

Den britiske dokumentarveteran Nick Broomfield (’Kurt & Courtney’), som kendte Marianne personligt, kaster lys over det romantiske forhold og dets betydning for Cohens liv og løbebane gennem interview såvel som gamle og nye optagelser af de to sjælevenner, der tog afsked med verden med bare få måneders mellemrum i 2016.

BILLETTER


P.J. HARVEY: A Dog Called Money

Søndag d. 29. sep  kl. 20.30

Storbritanien 2019.  90 min. Engelsk dialog uden undertekster.

’A Dog Called Money’ er alt andet end en traditionel rockdokumentar – om en kunstner, der er alt andet end en traditionel rockmusiker.

Følg i hælene på PJ Harvey og hendes væbner, krigsfotograf og dokumentarist Seamus Murphy, på en øjenåbnende inspirationsrejse til brændpunkterne Afghanistan, Kosovo og Washington DC, hvor Harvey samler ord og ideer til sit seneste album ’The Hope Six Demolition Project’. Og se hvordan albummet tager form i fuld offentlighed bag en glasvæg i kunstgalleriet Somerset House i hjertet af London.

En levende lydinstallation, hvor krigsoplevelser, armod og håb transformeres til vibrerende ny musik.

BILLETTERMILES DAVIS: Birth of the Cool

Mandag d. 30. sep  kl. 20.30

USA 2019.  115 min. Engelsk dialog uden undertekster. Instruktør Stanley Nelson. Med bl.a. Miles Davis, Ron Carter, Jimmy Cobb

Trompetisten og bandlederen Miles Davis er en af den moderne jazz’ ubestridte innovatorer og ledestjerner. En intellektuel og kontroversiel musiker, hvis henholdte, elegante stil skiftede udtryk mange gange gennem karrieren, men som hele vejen var selve legemliggørelsen af begrebet ’cool’.

Centralt i Davis’ liv var en nærende rastløshed og et konstant ønske om at bryde grænser – musikalsk som privat. Det gjorde ham til en stjerne og inspirerende samarbejdspartner, men også utrolig vanskelig at have med at gøre for de mennesker, der elskede ham mest.

I Stanley Nelsons spritnye, fascinerende portræt af manden bag hornet får du hele historien om det komplicerede gemyt, der skabte så megen revolutionerende musik, netop fordi han insisterede på at genopfinde sig selv igen og igen. Fra bebop og cool jazz over orkestermusik og jazzfusion til rock’n’roll og endda hiphop. Med sjældne billeder, studie-outtakes, ikke før vist arkivmateriale samt interview med relaterede kunstnere som Quincy Jones, Carlos Santana, Clive Davis, Ron Carter og Wayne Shorter.

BILLETTER