Cinemateket i Cafe biografen


Tirsdag d 27/09 – Kl. 20.30 
CARRIE

Carrie (Sissy Spacek) er en stille, undertrykt teenager i filmatiseringen af Stephen Kings gyserdebut. Hjemme lystrer hun sin dybt religiøse mor, og i skolen er hun det evige mobbeoffer. Omgivelsernes overgreb udvikler sig og kulminerer ved det årlige High School Prom, hvor Carries telekinetiske evner for alvor afsløres. Filmen blev Brian De Palmas store gennembrud og med sit indfølte karakterstudie beviste filmen, at gysergenren kan meget mere end at levere billige chokeffekter.

Billetter

 

Tirsdag d 4/10 – Kl. 20.30 
U-BÅDEN – Director’s Cut

Om man er fan af krigsfilm eller ej, vil u-bådsfilm altid fascinere – ´U-båden´ ingen undtagelse. Det er genrefilm med menneskeligt drama i højeste potens, og Wolfgang Petersens bidrag til genren er ingen undtagelse – ja, måske det bedste af dem alle. Det er ikke alene en prisværdig historie om tyske soldaters oplevelser i Atlanterhavet under 2. verdenskrig, det mere end tre timer lange drama er også fortalt med nerve og fortættet spænding drivende ned af skrogets vægge. 42 uerfarne rekrutter finder sig selv fanget i en ubåd på havets bund – som deltagere i en krig, de ikke forstår.

Billetter .


 

Tirsdag d 11/10 – Kl. 20.30 
SUMMER OF SOUL

’Summer of Soul’ blev modtaget som et af de bedste livedokumenter nogensinde, da den sidste år blev præsenteret ved særvisninger på festivaler og i udvalgte arthouse-biografer. Nu har du en unik chance for igen at opleve den på stort lærred. Med Stevie Wonder, Nina Simone, Gladys Knight & the Pips, Mavis Staples, Sly and the Family Stone, The Chambers Brothers og et væld af andre soul-musikere i centrum – og Ahmir ”Questlove” Thompson (The Roots) i instruktørstolen – oprulles seks musikalske sommeruger under Harlem Cultural Festival i 1969. Cremen af 40 times originalmateriale er klippet sammen med nye optagelser og arkivklip, der tilsammen sætter spot på afroamerikansk kultur, identitet og frigørelse i dét der siden er blevet betegnet som The Black Woodstock.

Billetter

 

Tirsdag d 18/10 – kl 10.00 & 20.30 
VALHALLA

Peter Madsens elskede tegnefilmklassiker ´Valhalla´ fra 1986 handler om menneskebørnene Røskva og Tjalfe, der bliver taget med som trælle til gudekongen Odins mytologiske Valhalla. Her møder de det udstødte jættebarn Quark og skal arbejde som tjenere for tordenguden Thor. Thors ven, den listige gud Loke, har indgået et væddemål med jætten Ymer om at opdrage jættebarnet Quark. Thor beslutter sig for at drage til jætternes hovedsæde Udgård og levere Quark tilbage, men her møder han stor modstand. Se eller gense den veloplagte film, der i 80’erne var den dyreste danske tegnefilm men også den bedst sælgende. Anbefales fra 7 år.

Da det er skolernes efterårsferie spiller filmen også om formiddagen!

Billetter kl. 10 Billetter kl. 20.30

 

Tirsdag d 25/10 – kl 20.30 
UNG FLUGT

Francois Truffaut døde for mere end 30 år siden, men hans debutfilm ’Ung flugt’ fra 1959 er og bliver et hovedværk i international filmhistorie. Ved indgangen til 60’erne var den med til at definere den franske nybølge, og den er stadig et gribende ungdomsportræt den dag i dag. 13-årige Antoine Doinel bor i Paris med sin frustrerede mor og sin stedfar. Forældrene bruger ikke meget tid på drengen, der har svært ved at finde sig til rette i skolen. Da han stjæler sin fars skrivemaskine for at få penge til at stikke af hjemmefra, bliver han opdaget og i stedet sendt på et hjem for ungdomskriminelle. Men dét er ikke meget anderledes end hans tidligere liv, så Antoine begynder snart at tænke på flugt igen.

Billetter

 

Tirsdag d 1/11 – kl 20.30 
THE WICKER MAN

HALLOWEEN EVENT: ’The Wicker Man’ introduceres af Jane Valeur, som er freelanceskribent, gyserglad filmnørd og ekspert i gysergenrens udvikling.

I den okkulte gyserklassiker ‘The Wicker Man’ efterforsker politimanden Howie en piges forsvinden og støder i sin undersøgelse på en blanding af degeneration, pubkultur, hjernevask, sexorgier og hedenske ofringer (samt en uforlignelig Christopher Lee). Filmens snigende uhygge er i særklasse, ledsaget af vild, psykedelisk folk-music. Vises i en smuk nyrestaureret director’s cut-version.

Billetter

 

Tirsdag d 8/11 – kl 20.30 
MIDNIGHT COWBOY

Et nådesløst, barskt og koldt New York danner kulissen for John Schlesingers medrivende karakterstudium af den unge,
naive texaner Joe Buck (Jon Voight), der forsøger at klare sig igennem et nyt liv i storbyen som prostitueret. Joe prøver
ihærdigt at skabe kontakt til menneskene omkring sig, men kun den lurvede og endnu mere ynkværdige ‘Ratso’ (Dustin
Hoffman) bider på. Et aparte venskab opstår. Filmen vandt tre af de store Oscars: Bedste Film, Bedste Instruktør og Bedste
Manuskript. Det var især bemærkelsesværdigt, fordi den var X-rated, altså forbudt for børn.

Billetter

 

Tirsdag d 15/11 – kl 20.30 
TILVÆRELSENS ULIDELIGE LETHED

Philip Kaufman har gennem seks årtier været garant for film med stor indlevelseskraft. Helaftensdramaet ’Tilværelsens ulidelige lethed’ (efter forlæg af Milan Kundera), der udspiller sig på baggrund af det tjekkoslovakiske forår i 1968 og russernes dramatiske invasion af landet, er hans vel nok mest markante. Kirurgen Tomas (Daniel Day-Lewis) ser på kvinderne med en ulvs grådige blik, inden han forfører dem én efter én. Uanset hvor smukke de er, nægter flanøren at blive hos dem natten over, og da det endelig sker i sengen hos den troskyldige Tereza (Juliette Binoche), bliver han så overrumplet, at han gifter sig med hende. Dog uden at opgive den erfarne elskerinde Sabina (Lena Olin), der med et spejl over sin seng tryllebinder ham med sin umættelige erotiske appetit.

Billetter

 

Tirsdag d 22/11 – kl 20.30 
THE BREAKFAST CLUB

EVENT: Filmekspert Ann Lind Andersen introducerer John Hughes’ skelsættende ungdomsfilmklassiker ´The Breakfast Club

I 1980erne kunne man umuligt sige ungdomsfilm uden at sige John Hughes. I hans mesterværk ’The Breakfast Club’ er fem forskellige unge tvunget til eftersidning en lørdag på skolen. Men hvad der begynder som en dag, der bare skal overstås, ender med at forandre de unges syn på hinanden og livet. Filmen tematiserer følelsen af at være en stereotyp i andres øjne og at føle sig som outsider i et liv, man ikke forstår. ’Breakfast Club’ er high school-genrens ypperste klassiker og cementerede Hughes’ position som teenagerens forsvarer.

Billetter

 

Tirsdag d 29/11 – kl 20.30 
THE BLUES BROTHERS

EVENT: Filmen introduceres af Kim Westi, der er den ene halvdel af Odenses egne bluesbrødre, når han hvert år optræder i Blues Brothers Souvenir Show. Vi håber på underholdende anekdoter og afslørende løgnhistorier.

I John Landis’ eviggrønne ’Blues Brothers’ er den prøveløsladte straffefange Jake (John Belushi) og hans bror Elwood (Dan Aykroyd) på ”en mission fra Gud” for at beskytte det børnehjem, de voksede op på. De genforener deres gamle bluesband og tager ud på en eventyrlig, underholdende og dybt musikalsk rejse for at skaffe penge.

Billetter