Cinemateket i Cafe biografen


Program

 

 


Tirsdag d. 16/11 – Kl. 20.30 
KVINDEN UDEN SAMVITTIGHED

Hver eneste replik og hver eneste indstilling går op i en højere enhed i Billy Wilders udødelige noir-klassiker. Forsikringsagenten Walter Neff (Fred McMurray) møder en dag den unge forførende Phyllis Dietrichson (en iskold Barbara Stanwyck, blondine til lejligheden), der vil tegne en livsforsikring for sin mand og derefter have hjælp til at iscenesætte en ulykke for at skaffe ham af vejen. Neff vil gerne have både Phyllis og pengene, men efter mordet bliver deres forhold hurtigt præget af mistro. Sagen kompliceres yderligere, da Neffs overordnede, Barton Keyes, begynder at få mistanke til Phyllis.

 

Billetter

 

 


Tirsdag d. 23/11 – Kl. 20.30
RASHOMON – DÆMONERNES PORT

Rashomon’, for hvilken Akira Kurosawa modtog Guldløven i Venedig, blev det store gennembrud for japansk film i Vesten. En forbrydelse i det 12. århundrede berettes fra fire forskellige perspektiver: De tre direkte involverede samt et uafhængigt øjenvidne. De fire beretninger afviger på afgørende vis fra hinanden, og de kunne alle være sande – men kan netop ikke alle være det. Et mordmysterie, en metafysisk meditation og ren filmmagi: ’Rashomon’ afvikles i et perfekt kontrolleret tempo og i betagende billeder. Filmen vises i en nyrestaureret, digital udgave.

Billetter

 


Tirsdag d. 30/11 – Kl. 20.30
PARIS, TEXAS

Oplev den tyske auteur Wim Wenders’ (’Himlen over Berlin’) mesterstykke i nyrestaureret version med Harry Dean Stanton og Nastassja Kinski i de centrale roller. En mand dukker frem af intetheden et sted i Texas’ ørken til uforglemmelige toner fra Ry Cooders slideguitar. Han hedder Travis og gik for fire år siden fra sin kone og søn og forsvandt ud i det blå. Han opsøger nu sønnen, der er i plejefamilie, og sammen drager de af sted for at finde den forsvundne mor. ’Paris, Texas’ er en film om ensomheden, det totale identitetstab og mødet med Kvinden og livet. Og så indeholder den et af filmhistoriens smukkeste øjeblikke: Peepshow-scenen, hvor Travis og Jane på smertelig vis genforenes med en tonet glasrude mellem sig, og hvor han fortæller hende sin historie. Han kan se hende, men hun kan ikke se ham.

Billetter

 

 


Tirsdag d. 7/12 – Kl. 20.30
ISLE OF DOGS

EVENT Wes Andersons enestående, æstetiske film om et kobbel hjemløse hunde, som lever på en skralde-ø i en fremtidsudgave af Japan. Gribende, smuk, stilsikker og helt sin egen! Informations Christian Monggaard introducerer.

 

Billetter

 

 

 


Tirsdag d. 14/12 – Kl. 20.30 
SLEEPY HOLLOW

Tim Burtons filmatisering af Washington Irvings novelle fra 1820 hjemtog en Oscar for sin overdådige scenografi. En okkult detektivfortælling med en veloplagt Johnny Depp i hovedrollen.

 

Billetter

 

 

 


Tirsdag d. 21/12 – Kl. 20.30
LOVE ACTUALLY

EVENT Varm op til hjerternes fest med julekomedien over dem alle, ‘Love Actually’, der følger otte par og deres bittersøde kærligheds-udfordringer. Billetten inkluderer et glas hjemmelavet glögg.

 

Billetter

 

 


Tirsdag d. 28/12 – Kl. 18.30
SUPER FLY + FOXY BROWN – BLAXSPLOITATION-DOUBLE-FEATURE

EVENT Hold juleferie med kokainpusheren Youngblood Priest og “the queen of blaxsploitation”, Pam Grier, i disse to hæsblæsende 70’er-kultfilm. De to film vises som double-feature med samlet billet. Christian Povlsen fra Hyggehjørnet giver en introduktion kl. 18.30, og der er 15 minutters pause mellem de to film.

Billetter

 

 

 


Tirsdag d. 04/01 – Kl. 20.30
ÅNDELØS

Rejs tilbage til 1960’ernes Paris med Jean-Luc Godards stilsikre modernistiske mesterværk ’Åndeløs’, som introducerede en sprængt fortælleform i filmkunsten og sparkede nyt liv i europæisk film.

Billetter

 

 

 

 


Tirsdag d. 11/01 – Kl. 20.30
…OG DIN MOR

EVENT Gael García Bernal har hovedrollen i denne erotiske road-movie om to unge venner, som møder en smuk kvinde og sammen begiver sig ud for at finde den perfekte strand. Som i enhver road-movie forbliver ingen uforandret af rejsen…

 

Billetter

 

 

 


Tirsdag d. 18/01 – Kl. 20.30 
TOKYO STORY

Den japanske mesterinstruktør Yasujiro Ozus hovedværk er en fortælling om familieværdier på tværs af generationerne. En uforglemmeligt smuk film, som man bør unde sig selv at opleve på det store lærred mindst én gang i livet.

 

Billetter

 

 


Tirsdag d. 25/01 – Kl. 20.30 
BLADE RUNNER 2049

Det er svært at overgå Ridley Scotts mesterlige original, men Denis Villeneuves sequel med Ryan Gosling i hovedrollen er en absolut værdig arvtager. Visuelt helt i særklasse og dybt fascinerende.

 

Billetter