Cinemateket i Cafe biografen


Program


2021 Oscar Nominated Documentary Shorts – Gateway Film Center
Tirsdag d. 11/5 – Kl. 20:30

OSCAR SHORTS 2021 – LIVE ACTION

Billetter
John Avnet , 1991 / uden undertekster / 137 min.

EVENT Årets oscarnominerede kortfilm – med danske Elvira Linds omtalte ’The Letter Room’ blandt de nominerede. Vises med introduktion af festivalleder Birgitte Weinberger fra OFF. 

 


The Name of the Rose (1986) - Rotten Tomatoes
Tirsdag d. 18/5 – Kl. 20:30

ROSENS NAVN

Billetter

 

 


Crouching Tiger Hidden Dragon / Tiger På Spring Drage I Skjul DVD Film →  Køb billigt her - Gucca.dkTirsdag d. 25/5 – Kl. 20:30

TIGER PÅ SPRING, DRAGE I SKJUL

Billetter

 

 


Tirsdag d. 1/6 – Kl. 20:30

NEIL YOUNG – HEART OF GOLD

Billetter
Jonathan Demme, 2006 / uden undertekster / 103 min.

Jonathan Demmes optagelse af Neil Young over to dage i Nashvilles celebre Ryman Auditorium, august 2005, er med på listen over film, der har udmærket Demme som verdens bedste koncertfilminstruktør. Og ‘Heart of Gold’ er da også en sand nydelse. Ikke samme energiudladning som Talking Heads-filmen ’Stop Making Sense’, men en følt, præcis og smægtende indfangning af Neil Young i et særligt sensibelt lune. Young var et år før blevet diagnosticeret med en hjernesygdom og troede, han skulle dø. Men i stedet for at sygne hen omsatte han sin rastløse energi i det selvbiografiske album ’Prairie Wind’, der ikke mindst er beslægtet med to tidligere klassikere, ’Harvest’ og ’Harvest Moon’. Med udgangspunkt i de tre plader samlede Young cremen af sine mange band- og studiemusikere til en usædvanligt personlig koncert. Demme fanger eminent andægtigheden og glæden – på det her tidspunkt var Young rask igen – og frem for alt talentet, der gnistrer på scenen som kaminild.


All about my Mother. Todo sobre mi madre. Alt om min mor. – Vidensbanken om  kønsidentitetTirsdag d. 08/6 – Kl. 16:30

ALT OM MIN MOR

Billetter

 

 

 


Ondskabens Øjne – Lej eller køb og stream på SF AnytimeTirsdag d. 15/6 – Kl. 20:30

ONDSKABENS ØJNE

Billetter