Cinemateket i Cafe biografen


Program


2021 Oscar Nominated Documentary Shorts – Gateway Film Center
Tirsdag d. 11/5 – Kl. 20:30
OSCAR SHORTS 2021 – LIVE ACTION
Billetter
John Avnet , 1991 / uden undertekster / 137 min.
EVENT med introduktion af festivalleder Birgitte Weinberger fra OFF og gratis bobler fra Kjær Sommerfeldt

Igen i år præsenterer vi med stor glæde – og i samarbejde med Cinemateket – årets Oscar-nominerede kortfilm (og vindere!) i den populære live action-kategori.


The Name of the Rose (1986) - Rotten Tomatoes
Tirsdag d. 18/5 – Kl. 20:30
ROSENS NAVN
Billetter
Danske undertekster / 129 min

Umberto Eco skrev med ’Rosens navn’ en moppedreng af en detektivkrimi baseret på enorm research i middelalderens tænkning og ikke mindst dens tabuer. Man kan mene, at Sean ’007’ Connery måske er et friskt valg til rollen som 1300-tals-munken William af Baskerville, der sætter sig for at løse en mordgåde, hvis proportioner og perspektiver bare vokser.

 


Crouching Tiger Hidden Dragon / Tiger På Spring Drage I Skjul DVD Film → Køb billigt her - Gucca.dkTirsdag d. 25/5 – Kl. 20:30
TIGER PÅ SPRING, DRAGE I SKJUL
Billetter
Danske undertekster / 120 min
EVENT Med introduktion af filmekspert Peter Skovfoged Laursen

Sværdkunst, kærlighed, fantasi og virkelighed bliver forbundet i ’Tiger på spring, drage i skjul’. Filmen er fyldt med kampscener, hvor tyngdeloven synes ophævet. Krigerne svæver henover hustage og springer rundt i trætoppene.


Tirsdag d. 1/6 – Kl. 20:30
NEIL YOUNG – HEART OF GOLD
Billetter
Jonathan Demme, 2006 / uden undertekster / 103 min.

Jonathan Demmes optagelse af Neil Young over to dage i Nashvilles celebre Ryman Auditorium, august 2005, er med på listen over film, der har udmærket Demme som verdens bedste koncertfilminstruktør. Og ‘Heart of Gold’ er da også en sand nydelse. Ikke samme energiudladning som Talking Heads-filmen ’Stop Making Sense’, men en følt, præcis og smægtende indfangning af Neil Young i et særligt sensibelt lune.

 


Tirsdag d. 08/6 – Kl. 16:30
ALT OM MIN MOR
Billetter
Engelske undertekster / 104 min
EVENT Billetpris er inkl. tapasanretning og et glas vin kl 19.30
Kl 19.30 Tapas og vin 
Kl 20.30 ALT OM MIN MOR

I Pedro Almodóvars ’Alt om min mor’ mister Manuela sin søn Esteban i en tragisk trafikulykke. Sønderknust tager hun til Barcelona for at fortælle Estebans far, den transkønnede Lola, den frygtelige nyhed – og for at gøre et gammelt regnskab op.


Ondskabens Øjne – Lej eller køb og stream på SF AnytimeTirsdag d. 15/6 – Kl. 20:30
ONDSKABENS ØJNE
Billetter
Danske undertekster / 118 min
EVENT Med online oplæg ved Casper Christensen fra Filmnørdens Hjørne

I Jonathan Demmes multi-Oscar-vinder ‘Ondskabens øjne’ har Jodie Foster rollen som FBI-aspiranten, Clarice Starling, der jagter seriemorderen ”Buffalo Bill” (han myrder unge kvinder, og flår huden af dem). Ingen forstår ”Buffalo Bill” bedre end Hannibal Lecter, en fremragende psykiater, men også bestialsk psykopat, der sidder bag tremmer med en livstidsdom for mord og kannibalisme.


 Tirsdag d. 15/6 – Kl. 20:30
HØSTSONATEN
Billetter
Danske undertekster / 92 min

I et intenst og gribende samarbejde med Ingrid Bergman og Liv Ullmann skabte Ingmar Bergman en sjælden medrivende beretning om en mors forhold til sine to døtre. Eva, gift med præsten Viktor, skriver til sin mor – den kendte koncertpianist Charlotte Abdergast – og beder hende om at besøge dem.

 

 


 Tirsdag d. 29/6 – Kl. 20:30
PAULINE PÅ STRANDEN
Billetter
Engelske undertekster / 95 min

Pauline på stranden’ udspiller sig på Bretagnes kyst i løbet af nogle sensommerdage, hvor den nyligt fraskilte Marion holder ferie sammen med sin noget yngre kusine, 15-årige Pauline. En bunke erotiske forviklinger med følelsesmæssigt kaos til følge opstår.


Tirsdag d. 6/7 – Kl. 20:30
MOONLIGHT

Billetter

Danske undertekster / 111 min
Drengen Chiron vokser op i et af Miamis hårdt belastede kvarterer, hvor vold og stofmisbrug hører til dagens orden. Men heldigvis er der også andet i livet for Chiron, fx hans relation til Juan og Teresa, som tager sig af ham, når hans mor ikke magter det, og venskabet med Kevin som får betydning helt ind i voksenlivet.

Tirsdag d. 13/7 – Kl. 20:30
CALL ME BY YOUR NAME
Billetter
Danske undertekster / 130 min

Musikalske Elio på 17 holder sommerferie i Norditalien med sine forældre i deres billedskønne villa. Elios far, der er professor i græsk-romersk kultur, får besøg af sin 24-årige amerikanske research-assistent, Oliver. Kemien mellem de to unge mænd er øjeblikkelig, og en affære begynder at blomstre.

 

 


Tirsdag d. 20/7 – Kl. 20:30
ERASERHEAD
Billetter
Uden undertekster / 88 min

Den amerikanske mesterinstruktør David Lynchs debut er en af filmhistoriens mest sælsomme og fascinerende udspil. Henry og Mary får et barn, som desværre ligner et monster, men ellers er som andre babyer. Barnet kræver deres fulde opmærksomhed i alle døgnets 24 timer. Det kan parret ikke magte.

 

 


Tirsdag d. 27/7 – kl 20.30
LAUREL CANYON: A PLACE IN TIME
Billetter
Engelsk tale/ 160 min
Bemærk: Helaftensfilm

Tag med på en kalejdoskopisk rejse gennem den berømte L.A.-bjergslugt, hvor musikerne boede dør om dør i en fri kunstnerisk zone, hvor drømme, fremtidsvisioner, kærlighed og ikke mindst sangskrivning krydsbestøvede hinanden som aldrig før eller siden.

 


Lørdag d. 31/7 – Kl. 16

SOMMERFERIE-DOUBLE-FEATURE

Billetter
Uden undertekster/ 98 min + 127 min
EVENT med værterne Vang & Povlsen fra Hyggehjørnet

Sommerferie-filmfest med nyrestaureret, højenergisk 70’er-kultfilm + Tarantinos udknaldede ’Death Proof’. De to film vises som double-feature med samlet billet. Aftenens værter er Vang & Povlsen fra Hyggehjørnet, som vil guide os gennem den fornøjelige filmfest, og der tid til at tanke op i caféen mellem filmene.

Kl 16 – VANISHING POINT- 18.15 SPISE PAUSE –KL 20.30 DEATH PROOF