Cinemateket i Cafe biografen


Program


Tirsdag d. 25/02 – Kl. 21:00

Elevator til Skafottet

Billetter
Frankrig 1957. DCP S/H. 92 min. Danske undertekster. Tilladt over 15 år. Med Jeanne Moreau, Maurice Ronet, Georges Poujouly.

En klassisk fortælling om en kvinde, kvindens elsker og deres mordplaner mod hendes mand. Det stemningsfulde soundtrack til filmen blev skabt på en enkelt nat af Miles Davis og et hold af franske musikere, og det skulle vise sig at foregribe verdens bedst sælgende jazzalbum ’Kind of Blue’. Jeanne Moreau er kraftfuld og stilsikker i rollen som den svigefulde hustru, der bevæger sig gennem hele det følelsesmæssige spektre fra naiv til skruppelløst perverteret. Et atmosfærestudie på alle planer – filmisk som musikalsk.

EVENT: Filmen introduceres af Naya Buric fra P8 Jazz

Tirsdag d. 03/03 – Kl. 20:30

Veronikas To Liv

Billetter
Frankrig, Polen 1991. DCP Farve. 98 min. Danske undertekster. Tilladt over 7 år. Med Irène Jacob, Halina Gryglaszewska, Aleksander Bardini.

To kvinder fødes samme dag. Den ene i Polen, den anden i Frankrig. Weronika og Véronique. De ligner hinanden til forveksling, er begge musikalske og lider begge af en hjertefejl. Men da Weronika dør af et hjerteanfald, lever Véronique videre og overtager sin afdøde navnesøsters erfaringer. Filmen leger med identitet, tid og skæbne og handler om det magiske i at opleve et sammenfald med et andet menneske.

EVENT: Filmen introduceres af Nanna Frank Rasmussen, anmelder fra Politikens

Tirsdag d. 10/03 – Kl. 20:30

Rosemarys Baby

Billetter
USA 1968. DCP farve. 136 min. Engelsk dialog. Tilladt over 15 år. Med Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon.

Rosemary og Guy flytter ind i en mondæn lejlighed i New York. Naboerne, et ældre snakkesaligt ægtepar, påtvinger sig de to unges venskab, og da Rosemary bliver gravid – under meget usædvanlige omstændigheder – føler hun, at naboernes interesse for det kommende barn antager foruroligende dimensioner. Spørgsmålet er, om hun er offer for en graviditetspsykose eller en djævelsk sammensværgelse, som også ægtemanden er involveret i?


Tirsdag d. 17/03 – Kl. 20:30

Romeo & Julie

Billetter
USA 1996. Bluray farve. 120 min. Danske undertekster. Tilladt over 15 år. Med Leonardo Dicaprio, Claire Danes, John Leguizamo.

Shakespeares drama om Romeo og Julies kærlighedskvaler midt i en endeløs klanfejde er filmatiseret en række gange. I denne film er handlingen rykket til den solbeskinnede Verona Beach i Miami, men formår på elegant vis alligevel at være tro mod originalteksten både i ånd og ord. Der er kog på
samtlige kedler, både når maskeradeballet skal fortrylles med fjerlet romantik, når altanscenen dyppes i kogende passion, og når den fatale slutscene omsluttes af katolsk patos og tusindvis af stearinlys.


Tirsdag d. 24/03 – Kl. 20:30

Casablanca

Billetter
USA 1942. DCP S/H. 102 min. Engelsk dialog. Tilladt over 15 år. Med Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid, Claude Rains.

”You must remember this” – tre mennesker fanget i krigens favntag. Filmen har velfortjent opnået status som den ultimative kærlighedshistorie, og både sangen ’As Time Goes By’ og slutscenen er blevet klassikere i filmhistorien. Handlingen udspiller sig under 2. verdenskrig i Marokko. Rick Blaine (Humphrey Bogart) driver en natklub i Casablanca – et tilholdssted for mennesker, som håber at få udrejsetilladelse til Lissabon, hvorfra det er muligt at komme videre til USA. Hertil kommer lederen af modstandsbevægelsen med sin kone (Ingrid Bergman) – som Rick har
haft et kærlighedsforhold til i Paris. “Was that cannon fire, or is it my heart pounding?”. ’Casablanca’ er en fuldendt film, som da også vandt Oscars for både instruktion, manus og bedste film.


Tirsdag d. 31/03 – Kl. 20:30

La Strada

Billetter
Italien 1954. DCP farve. 115 min. Engelske undertekster. Tilladt over 15 år. Med Giulietta Masina, Anthony Quinn, Richard Basehart, Al Silvani

Miljøet er mistrøstigt og fattigt, og menneskene tilsyneladende uden betydning. Gøgleren Zampano (Anthony Quinn) kører rundt til markeder og optræder som stærk mand. For 10.000 lire køber han den mærkelige pige Gelsomina (Giulietta Masina) til at agere assistent i sine shows. Hun bliver betaget af ham, trods dårlig behandling og mange affærer. Gelsominas poetiske samtaler med trapez-klovnen Il Matto udløser imidlertid Zampanos vrede, og ved et uheld slår han rivalen ihjel. ‘La Strada’ udløste Fellinis første Oscar for bedste fremmedsprogede film.

EVENT: Inkluderer italiensk cocktail inden filmen.