Odense Architecture Festival


Fredag d. 02/10/20 – Kl. 10:00

Natura Urbana

Brachen – det er Berlins ubebyggede lommer af tilsyneladende vild natur. Som følge af krigens ødelæggelser, efterkrigstidens økonomiske kriser og en vis mur, der delte byen i to, har hele karreer og tomter stået uberørte i årtier og er blevet til laboratorier for botanikere, kunstnere og almindelige mennesker, der søger pusterum fra byen.

Book Billet


Fredag d. 02/10/20 – Kl. 21:00

Barbicania

Barbicania er et bygningsportræt udformet som en videodagbog, der over en måned minutiøst dykker ned i hverdagslivet omkring ‘the Barbican’ i det centrale London – fra de øverste etager af tårnene til de underjordiske niveauer i kulturinstitutionen. Filmen præsenterer bygningskomplekset som en mosaik af personligheder, livsstil, arkitektur, kultur – og hybrider derimellem.

Book Billet


Lørdag d. 03/10/2020 Kl. 12:00

Five Seasons

Den hollandske landskabsdesigner Piet Oudolf er kendt for sine revolutionerende beplantninger i store byprojekter som f.eks. The High Line i New York. Oudolf har skabt en ny stil, som forener det vilde med det tæmmede, og hans haver er selvstændige kunstværker, der vender op og ned på traditionelle opfattelser af skønhed og forfald. I denne anmelderroste og prisvindende dokumentar kommer vi helt tæt på Piet Oudolfs haver og hans kreative proces.

Book Billet


Søndag 04/10/2020 Kl. 10:00

Oscar Niemeyer: Life is a Breath of Air

Brasilianske Oscar Niemeyer er kendt for at bringe den blødt kurvede linje tilbage i moderne arkitektur og for sit bidrag som byplanlægger og arkitekt til den brasilianske hovedstad Brasilia med store offentlige bygninger udformet som skulpturelle monumenter. I denne dokumentar, lavet i anledning i Niemeyers hundrede års fødselsdag – han døde i 2012, en uge før han ville være blevet 105 år – fortæller arkitekten selv om sit lange liv, sine inspirationskilder, sine drømme om et retfærdigt Brasilien, og de måder, han forsøgte at bidrage til fællesskabet med sine grænsesøgende offentlige byggerier.

Book Billet


Søndag d. 04/10/2020 Kl. 21:00

Making a Mountain

”Wilkommen, bienvenue” sang bygherren begejstret i 2011, da BIG vandt arkitektkonkurrencen om Amager Bakke. Et kamera har fulgt processen på det, der allerede inden første spadestik bliver kendt som et visionært byggeri, der forener affald og infrastruktur med spektakulær arkitektur og et rekreativt byrum. Men det bliver op ad bakke… For hvor langt vil en bygherre gå og hvor meget kan en arkitekt få igennem, når det kommer til stykket?

Book Billet


Mandag d. 05/10/2020 Kl. 12:00

City Dreamers

Du kender nok byaktivisten Jane Jacobs, der fik sat en stopper for at omlægge Manhattan til motorvej. Men hvad med Phyllis Lambert, Denise Scott Brown, Cornelia Hahn Oberlander og Blanche Lemco van Ginkel? Fire nulevende pionerer i det 20. århundredes arkitektur og byplanlægning, der også fortjener at få deres navne skrevet med himmelskrift. Med Iivslange parløb med centrale skikkelser som Mies van der Rohe, Le Corbusier, Louis Kahn og Robert Venturi har de sat afgørende spor på nordamerikanske og europæiske storbyer.

Book Billet


Mandag d. 05/10/2020 Kl. 21:00

Lords of Water

I denne alarmerende dokumentar om den forestående globale vandkrise bliver der ikke lagt fingre imellem: I 2050 vil mindst én ud af fire mennesker bo i et land med kronisk vandmangel. Fra Californien til Australien og Marseille til Cape Town er et kapløb om kontrollen over vand begyndt blandt de private markedskræfter, hvor de økonomiske giganter investerer milliarder af euro i vandsektoren.

Book Billet


Søndag d. 04/10/2020 Kl. 19:00

Arkitektur Quiz

 

Cafe biografens legendariske quizaften præsenterer special edition i arkitekturens tegn. Kom som et hold og bestil spisebord fra kl. 17.00. Traditionen tro skal man, for at få fingre i en quizplade, bestille bord hos Cafe biografen til spisning fra 17.00. Quizzen udkæmpes fra kl. 19.00 til 20.30. Vel mødt til kamp på arkitekturens spillefelt!

 

 

Mere Info

Book Billet