Syriske Filmdage


Program

 

Onsdag d. 8 maj kl. 18.30

Damaskus-Alleppo

Issa Abdullah er en indadvendt mand, som bor isoleret fra krigshændelserne i Damaskus, mens hans datter er under belejring i Aleppo, indtil belejringen er forbi, og han besøger sin datter. Et besøg, hvor filmen giver indblik i følgerne af krigen som har sat sit præg på menneskers hverdag og liv.

Billetter

 Onsdag d. 8 maj kl. 21.00

The Borrowed Dress (Den Lånte Kjole)

Efter at alle hendes 7 børn flygtede fra Syrien, til forskellige lande i verden, var der intet andet valg for 80 årige Susu end at forlade Damaskus. Rejsen gik til Dubai for at bo sammen med sin datter og hendes familie. Hun er konstant i kamp med sine børn, som ikke vil tillade hende at vende tilbage til Damaskus. I blandt konflikterne modtager Sosu nyheden om, at hendes yngste datter har fået ret til at blive flyttet til Norge af FN. Sosu rejser til Beirut for at se hendes datter for, hvad der kunne være der sidste gensyn grundet Sosus alder.

 

Billetter

 Torsdag d. 09 maj kl. 16.00

News Story (En Anden Nyhedshistorie)

News Story blev filmen under den syriske flygtningekrise i 2015. Filmen følger flygtningen fra den græske ø Lesvos, gennem Ungarn og Kroatien op gennem hele Europa til et håb om helligdommen. Det er en rejse besat af fysisk deprivation, fare, bureaukratiske og politiske hindringer. Den britiske instruktør vender også sit blik på verdensmedierne. Hvad er hvem, hvordan og hvorfor i den 24-timers brydende nyhedscyklus, der vedrører globale konflikter og kriser?

Billetter

 Torsdag d. 09 maj kl. 21.00

Syrians (Syrere)

Filmen fortæller historien om Zeina og Reem, der tilhører et og samme sted i hjemlandet. De lever under dårlige forhold, og deres skæbne fører dem til et møde med Youssef og hans far. Gennem begivenhederne får man et indblik i den blodige og smertefulde situation Syrien lider under.

 

Billetter

 Fredag d. 10 maj kl. 16.00

The Father (Faderen)

Filmen foregår i 2015, hvor IS belejre en “syrisk” landsby. Dens folk lider under frygtelige forhold, og de fleste er døden nær. Hos en af familierne, må faderen kæmpe en brag og anderledes kamp for at redde sin familie fra døden.

 

Billetter

 Fredag d. 10 maj kl. 21.00

Zeina

Filmen fortæller om en soldat, fanget med sin kone (Zeina) et sted imens der er våbenhvile. Zeina formåede at nå frem til sin sårede mand med sit kamera, som han havde givet hende i gave. Zeina filmer alt det de går igennem under deres fangenskab, som et slags håb, og på grund af mangel på hukommelse i kameraet bliver Zeina nødt til at slette alt hvad der er blevet filmet før, på den måde kan seererne følge med i deres liv i fortiden.

 

Billetter