Opera


Program for sæson 2020/2021

OBS!   Da biografen først får lov at åbne 6. maj kommer der ikke flere operaforestillinger i denne sæson.


RIGOLETTO

Søndag d. 27/09/20 – Kl. 13.00

Komponist: Giuseppe Verdi
Instruktør: Philip Stölzl
Besætning: Vladimir Stoyanov, Mélissa Petit, Stephen Costello m.fl. 

Scene: Bregenz Festival  2019

Varighed: 2 t 30 min (incl. pause)

Den pukkelryggede og latterliggjorte hofnar Rigoletto kæmper indædt for at blive respekteret. Han har dog ét lyspunkt i livet – sin elskede datter Gilda. Rigoletto vil gøre alt for at beskytte hende mod livets sorger, men en frygtelig fejltagelse får hans verden til at styrte i grus, og i mareridtsagtige hallucinationer genoplever han denne begivenhed, mens sindssygen får stadig større magt over ham. Verdis Rigoletto kaldes også en forbandelsens opera, der foregår i en verden befolket af gangstere, sammensvorne, prostituerede – og en vanskabt hofnar, som forgæves forsøger at redde sin eneste datter fra en fordærvet verden.

Køb billet


 

LA TRAVIATA

Søndag d. 25/10/20 – Kl. 13.00

Komponist: Giuseppe Verdi
Dirigent: Carlo Rizzi
Instruktør: Willy Decker
Besætning: Anna Netrebko, Rolando Villazon, Thomas Walter Hampson m.fl
Scene: Salzburg Festival 2005

Varighed: 2t 40 min (incl. pause)

La traviata følger handlingen i Alexander Dumas den Yngres roman Kameliadamen, og handler om den prostituerede Violetta, som forelsker sig i Alfredo og ønsker at skabe sig en ny tilværelse med ham. Men det vil ødelægge Alfredos familie, og alt ender tragisk. Den enkle scenografi med det kæmpestore ur, der symbolsk tæller tiden for den mærkede kvinde, forstærker den lurende tristesse.

Køb billet


MANON

Søndag d. 29/11/20 – Kl. 13.00

Komponist: Jules Massenet
Dirigent: Dan Ettinger
Instruktør: Vincent Huguet
Besætning: Pretty Yende, Roberto Tagliavini, Benjamin Bernheim m.fl
Scene: Paris Opera 2020
Varighed: 3 t 10 min (incl. pause)

Manon, den tragiske heltinde i Massenets opera, er splittet mellem flirten og dyb kærlighed, mellem frivolitet og dybt engagement. l’Abbé Prévost skrev i 1731 romanen ”L’Histoire du chevalier Des Grieux et de Manon Lescaut” – det arbejde, der inspirerede Massenet til Manon – Massenet skildrede en hel æra, regimet, der så den gamle orden falme væk og en ny orden, fuld af løftet om hidtil uset frihed, stige fra sin aske. Om kvinden Manon der må finde vej mellem disse to verdener, og på vej til et kloster, familien ønsker hun skal til, flygter og kaster sig hovedkuls i en brændende og ødelæggende lidenskab med Des Grieux

Køb billet


 

DON GIOVANNI

Søndag d. 27/12/20 – Kl. 13.00

Komponist: Mozart
Dirigent: Philippe Jordan
Instruktør: Ivo van Hove
Besætning: Etienne Dupuis, Ain Anger, Stanislas de Barbeyrac, Elsa Dreisig  m.fl
Scene: Paris Opera 2019
Varighed: 3t 10 min (incl. pause)

Vi kender alle legenden om alle tiders største forfører, men hvad er det, der driver Don Giovanni / Don Juan til at forføre, undertvinge og erobre den ene kvinde efter den anden, ivrigt og med kold ligegyldighed, som et rovdyr, der sikrer sig sit bytte? Instruktøren Ivo van Hove er en af de mest inflydelsesrige og trendsættende instruktører indenfor moderne teater og opera. Med Étienne Dupuis der synger Don Juan, Jacquelyn Wagner som Donna Anna og danske Elsa Dreisig som Zerlina er vi garanteret en stor dramatisk oplevelse.

Køb billet


 

TOSCA

Søndag d. 24/01/21 – Kl. 13.00

Komponist: Giacomo Puccini
Dirigent: Riccardo Chailly
Instruktør: Davide Livermore
Besætning: Anna Netrebko, Francesco Meli, Luca Salsi m.fl
Scene: Teatro alla Scala 2019
Varighed: 2t 20 min (incl. pause)

Med Tosca vendte Puccini tilbage til den reneste tragedie, med fokus på den voldsomme og tragiske undergang for de tre hovedpersoner. Tosca er en meget fokuseret opera, koncentreret omkring de komplekse og fuldt udviklede psykologier for de tre hovedpersoner. Puccini har kunstfærdigt udformet den jalousi, ængstelse og fortvivlelse der opstår i den fortryllende Floria Tosca. I titelrollen er Anna Netrebko, en meget temperamentsfuld Tosca. Hendes arie i anden akt, ‘Vissi d’arte’, bragte bogstaveligt talt La Scala i knæ. Ved sin side har hun en luksusbesætning i form af Francesco Meli, Luca Salsi og Alfonso Antoniozzi

Køb billet


 

MADAME BUTTERFLY

Søndag d. 28/02/21 – Kl. 13.00

Komponist: Giacomo Puccini

Dirigent: Riccardo Chailly
Instruktør: Alvis Hermanis
Besætning: Maria José Siri, Bryan Hymel, Annalisa Stroppa m.fl Scene: Teatro alla Scala 2019
Varighed: 2t 30 min (incl. pause)

I Japan køber den amerikanske skibsofficer Pinkerton en ung kone til sig selv – geishaen Madama Butterfly. Det hele er et spil for ham, men Cio-Cio San, som geishaen kaldes, tager sin rolle som amerikansk hustru meget alvorligt. Hun skærer alle bånd til sin egen kultur og sin baggrund over. Da deres søn fødes, bliver Pinkertons handlemåde et spørgsmål om liv og død. På åbningsaftenen for sæson 2016/17 viste La Scala Puccinis originale værk fra 1904 i en malerisk ny produktion af Alvis Hermanis. Det er versionen fra 1906 der normalt opføres.

Køb billet


 

CARMEN

Søndag d. 28/03/21 – Kl. 13.00

Komponist: George Bizet

Dirigent: Daniel Barenboim
Instruktør: Emma Dante
Besætning: Anita Rachvelishvili, Jonas Kaufmann, Erwin Schrott m.fl
Scene: La Scala 2009
Varighed: 2t 55 min (incl. pause)

Georges Bizet døde ung kort efter premieren på Carmen, og nød således aldrig succesen med sit værk. Carmen blev og er stadig en af de mest berømte og populære værker i operarepertoiret. Den skarpe realisme (iblandt afbrudt af lettere komedie) blev oprindeligt betragtet som “for meget” af publikum; men betragtes nu som et udslag af Bizets geni.

Køb billet

 


 

ROSENKAVALEREN

Søndag d. 25/04/21 – Kl. 13.00

Komponist: Richard Strauss
Instruktør: Harry Kupfer
Besætning: Sophie Koch, Krassimira Styanova, Mojca Erdmann m.fl
Scene: La Scala 2019
Varighed: 2t 55 min (incl. pause)

På Richard Strauss’ 150-års fødselsdag har Harry Kupfer opdateret dette senromantikkens mesterværk til Wien i begyndelsen af ​​det 20. århundrede. Denne Rosenkavalier er domineret af truende fotografier af byens store gamle bygninger, symboler på fortiden og den sociale struktur den repræsenterede. En historie om ung kærlighed, men også om at resignere og give slip – på elskeren, drømmen og den dejlige ungdommelighed. Rosenkavaleren blev den største tyske operasucces i forrige århundrede.

Køb billet

 


 

 

Køb billetter via siden film

vælg herefter dato og forestilling

Billetpris pr forestilling incl. 1 glas bobler: 195 kr

Ved køb af 3 forskellige forestillinger incl. bobler: 498 kr (Kan ikke købes på nettet, – kun  i Cafe biografen)