Cinemateket i Cafe biografen


Program

 


Tirsdag d. 25/01 – Kl. 20.00   OBS! Ny tid
BLADE RUNNER 2049

Det er svært at overgå Ridley Scotts mesterlige original, men Denis Villeneuves sequel med Ryan Gosling i hovedrollen er en absolut værdig arvtager. Visuelt helt i særklasse og dybt fascinerende.

 

Billetter


Tirsdag d. 01/02 – Kl. 20.30 
MANDEN, SOM KOM NED PÅ JORDEB

EVENT Jan Poulsen, David Bowie-ekspert og forfatter til biografien ’David Bowie – Starman 1947-2016’, introducerer science fiction-filmen ’Manden, som kom ned på jorden’. Filmen danner forlæg for Bowies musical ’Lazarus’, der kan opleves på Det Kgl. Teater fra 21. januar til 6. marts 2022. Poulsen kommer også ind på David Bowie og musicals generelt.

Billetter

 

 


Tirsdag d. 08/02 – Kl. 20.30 
BLUE VELVET

EVENT Magisk farveskiftende Blue Velvet-Gin & Tonic inkluderet i billetprisen.

David Lynch brød igennem til det brede publikum med dette stilfulde og foruroligende miks af kriminalhistorie, forstadsdrama og psyko-thriller. Kyle MacLachlan er den unge Jeffrey Beaumont, der vender hjem til sin fødeby, da hans far får et slagtilfælde. Her viser det sig snart, at der under den solbeskinnede forstadsidyl gemmer sig en verden af vold, sadomasochisme og psykose. Det hele starter, da Jeffrey finder et afskåret øre på en græsplæne.

 

Billetter

 


Tirsdag d. 15/02 – Kl. 20.30 
HEAT

Med ’Heat’ instruerede veteraninstruktør Michael Mann en af 1990’ernes bedste kriminalfilm. Robert De Niro er den super-kontrollerede mesterforbryder over for Al Pacino, politimanden med knas i ægteskabet – to ligeværdige modstandere med mere til fælles, end nogen af dem har lyst til at indrømme. Dette er politi-og-røvere ophøjet til filmkunst.

Billetter

 

 


Tirsdag d. 15/02 – Kl. 20.30 
THE FAVOURITE

Periodedramaet ‘The Favourite’ foregår i 1708, da England var i konstant krig med Frankrig, og den smågale Dronning Anne (Olivia Colman) sad på tronen. Hun hader at regere og vil meget hellere fjolle rundt med sin tætteste fortrolige – og hemmelige elskerinde – hertuginden Sarah Churchill (Rachel Weisz). Men landet er splittet, og alle forsøger at manipulere med majestæten. 10-dobbelt Oscar-nomineret – Olivia Colman vandt for bedste kvindelige hovedrolle. Græske Yorgos Lanthimos’ film er frihånds-historieskrivning med fuld knald på skuespil og stemninger.

 

Billetter