Cinemateket i Cafe biografen


Tirsdag d 5/12 – kl 20.30 
DET GRUSOMME UDEFRA

EVENT: Casper Christensen fra Filmnørdens Hjørne introducerer John Carpenters ikoniske sci-fi-horrorfilm.

The Thing var ikke et stort biografhit i sin samtid, men er siden blevet fortjent hyldet som en af alle tiders største gysere. Vi byder velkommen til et klaustrofobisk sci-fi-mareridt fra en forsøgsstation på Antarktis, hvor et forskerhold med Kurt Russell i spidsen hjemsøges af en alien. Demogorgon-monstret i ‘Stranger Things’ er stærkt inspireret af ‘The Thing’ (tv-serien hilser på filmen ved bl.a. at vise os filmplakaten undervejs). ‘Fortvivlende og nihilistisk,’ skrev en kritiker ved biografpremieren, men filmen blev hurtigt et hit på hjemmevideo – og nu kan du så se eller gense den i biografen i en tindrende flot 4K-udgave.

Billetter

 


Tirsdag d 12/12 – kl 20.30 
SULT

‘Sult’ er en af de mest originale og særegne film i dansk filmhistorie. Henning Carlsens film er samtidig et af modernismens hovedværker i international filmkunst og en usædvanlig vellykket transformation af en jeg-roman til film. Gennem brug af subjektive kameraindstillinger og en ikke-realistisk lydside lykkes det Henning Carlsen og fotografen Henning Kristiansen at gengive stemningen i Hamsuns berømte gennembrudsroman om en ung digterspires kamp for at overleve i Kristiania (Oslo) anno 1890. Filmen formidler på imponerende vis det store register af psykologiske svingninger i Hamsuns hovedperson. Per Oscarsson modtog prisen for bedste mandlige hovedrolle ved Cannes Film Festival, 1967.

Billetter

 


Tirsdag d 19/12 – kl 20.30 
BEAU TRAVAIL

I Claire Denis’ internationale gennembrud skildres den maskuline krop som skulpturer udspændt i tid. ‘Beau Travail’ beretter om livet blandt franske fremmedlegionærer i Afrika. Og i særdeleshed om koparrede sergent Galoup (Denis Lavant), der efter en fatal hændelse sættes fra sin bestilling. Enhver militærøvelse bliver gennem Denis nænsomme blik en ballet, hvor kroppene vrider og vender sig i elegante bevægelser. Med stor indlevelse i den lukkede mandeverdens riter og myter har Denis skabt en film, der på én gang er voldelig, passioneret og melankolsk. Et unikt stykke filmkunst der fortjener at blive set på biograflærredet.

Billetter

 


Torsdag d 28/12 – kl 20.30 
DET ER HERLIGT AT LEVE

BEMÆRK: Denne juleforestilling ligger ikke tirsdag, men torsdag mellem jul og nytår.

En af amerikanernes største juletraditioner er at se It’s a Wonderful Life sammen. Filmen der kan samle det notorisk splittede land kan med garanti også skabe varme og sentimental hygge her i Danmark. Hvordan ville verden se ud, hvis du aldrig var blevet født? Sparekassemanden George Bailey fra lillebyen Bedford Falls har ufrivilligt formøblet sine medborgeres sparepenge i Frank Capras eviggrønne juleklassiker. Men en snekold nat, hvor George er på selvmordets rand, viser en engel ham, hvordan verden ville se ud uden George. Det er et endnu mere sølle syn. Måske er det alligevel værd at leve.

Billetter