Cinemateket i Cafe biografen


 


Tirsdag d. 02/08 – Kl. 20.30 

Tema: Kærlighed På Film – Store Dramaer og Stormende Forelskelser

DEN ENESTE ENE

EVENT: Cafe Biografen og Cinemateket fejrer kærlighed på film. Se Susanne Biers klassiker med en “kærlighedscocktail” inkluderet i prisen.

Den romantiske komedie var et fænomen, soundtracket var en landeplage og Susanne Bier slog sit navn fast som en af Danmarks største instruktører. Citater fra filmen er blevet en fast del af det danske sprog.

Billetter

 

 

 


Tirsdag d. 09/08 – Kl. 20.30 

Tema: Kærlighed På Film – Store Dramaer og Stormende Forelskelser

JULES OG JIM

Én af den franske nybølges vigtigste film og én af periodens absolut største publikumssucceser. En klassisk ménage-a-trois-historie. Jules og Jim er bedste venner og deler en fælles interesse for kunst, litteratur og ikke mindst kvinder. Ind i deres forhold træder en smuk og vild kvinde, de begge forelsker sig hovedkulds i.

Det bliver Jules, der gifter sig med hende. År senere træder Jim ind i deres liv igen, og det klassiske trekantsdrama udfolder sig på ny. Filmen er Truffauts hyldest til den passionerede kærlighed, til vildskaben og friheden og ikke mindst til venskabet, der overvinder det hele.

Billetter

 


Tirsdag d. 16/08 – Kl. 20.30 

Tema: Kærlighed På Film – Store Dramaer og Stormende Forelskelser

A STAR IS BORN (2018)

EVENT: Filmekspert Ann Lind Andersen introducerer Bradley Cooper og Lady Gagas tryllebindende kærlighedshistorie.

’A Star is Born’ bygger på en fortælling om den ukendte pige, der opdages af en magtfuld mand – et plot, man kan møde i kærlighedsfortællinger fra ’Askepot’ til ’Pretty Woman’. Men i ’A Star is Born’ fra 2018 (den fjerde genindspilning af klassikeren fra 1937) bliver den klassiske fortælling til noget ganske særligt, takket være Lady Gagas imponerende rå og usminkede spil over for Bradley Cooper, der springer ud som både sanger og instruktør. Deres kemi er tryllebindende, og filmens kærlighedshistorie er af den slags, der efterlader tilskueren med et blødende hjerte – og en forrygende filmoplevelse.

Billetter

 


Tirsdag d. 23/08 – Kl. 20.30 
BLACK SWAN

EVENT: Kulturhistoriker og journalist Heidi Laura introducerer Darren Aronofskys vilde og virtuose balletdrama.

Den unge ballerina Nina (Natalie Portman) kæmper hårdt for at opnå sin drømmerolle i balletten ’Svanesøen’ i Darren Aronofskys intense psykologiske thriller. For bedre at kunne personificere rollen som både hvid og sort svane forsøger Nina at komme i kontakt med sin mørke side, og hendes hæmningsløse tilgang til rollen er tæt ved at ødelægge hende. ’Black Swan’ er virtuost iscenesat såvel plotmæssigt som visuelt – og Natalie Portman dansede så imponerende, at hun modtog en Oscar for sin hovedrolle.

Billetter

 


Tirsdag d. 06/09 – Kl. 20.30 
LAUTREC

EVENT: Visningen bliver introduceret af udstillingskurator Linnea Mølbak Szilas fra Brandts, der netop har åbnet ny udstilling med Toulouse-Lautrecs værker.

I den dobbelte César-vinder ’Lautrec’ zoomer den franske instruktør Roger Planchon ind på en central periode af Henri de Toulouse-Lautrecs liv – årene i Paris, hvor han har brudt med sin aristokratiske familie og lever kunstnerdrømmen ud for fuld skrue. Den af natur meget lille Lautrec – handicappet af sine korte ben – kan male som død og helvede og accepteres i nogen grad for sit talent, men det er som plakatkunstner for forlystelsespaladser som Moulin Rouge at han for alvor tjener til sit levebrød.

Billetter

 


Tirsdag d. 13/09 – Kl. 20.30 
DONNIE DARKO

En to meter høj satanisk kanin redder gymnasiedrengen Donnie fra at blive smadret af en flymotor, men bebuder til gengæld verdens undergang om 28 dage, 6 timer, 42 minutter og 12 sekunder. Dét bliver begyndelsen på en surrealistisk rejse mellem virkelighed og dunkel fantasi. Jake Gyllenhaal fik sit gennembrud som den mutte, skizofrene Donnie, godt støttet af søster Maggie og med Drew Barrymore og Patrick Swayze i skæve biroller. Filmen foregår i slutningen af 1980’erne med musikalske ørehængere fra bl.a. Duran Duran, Tears For Fears, Joy Division og Echo and the Bunnymen – årgangspop, der matcher Donnies mareridtssyner. ”En af de mest exceptionelle film i 2001,” lød et af anmelder-skudsmålene: ”Som truende skyer, der samler sig, skaber ’Donnie Darko’ en atmosfære af ildevarslende stilhed.”

Billetter

 


Tirsdag d. 20/09 – Kl. 20.30 
STARSHIP TROOPERS

Den hollandske instruktør Paul Verhoeven skabte med Starship Troopers et satirisk science fiction mesterværk. På overfladen er det en ærke-amerikansk actionbasker, der handler om en flok unge mennesker der melder sig til militæret og bliver sendt ud og bekæmpe nogle ondskabsfulde edderkoppe-agtige væsener på en fjern planet. Filmen bygger på en bog af Robert Heinlein fra 1959, der i sin hyldest til militær, disciplin og konservativ moral tog sig selv 100% alvorligt. Verhoeven og hans manuskriptforfatter går mere ironisk til bogens budskab. De har lagt nazi-æstetik og hæmningsløs action oven i bogens plot, og ligesom tilfældet var i RoboCop ender man med en skamløst underholdende actionfilm, som dog også har dybere lag hvis man gider.

Billetter

 


Tirsdag d 27/09 – Kl. 20.30 
CARRIE

Carrie (Sissy Spacek) er en stille, undertrykt teenager i filmatiseringen af Stephen Kings gyserdebut. Hjemme lystrer hun sin dybt religiøse mor, og i skolen er hun det evige mobbeoffer. Omgivelsernes overgreb udvikler sig og kulminerer ved det årlige High School Prom, hvor Carries telekinetiske evner for alvor afsløres. Filmen blev Brian De Palmas store gennembrud og med sit indfølte karakterstudie beviste filmen, at gysergenren kan meget mere end at levere billige chokeffekter.

Billetter