Særforestilling – Leonard Cohen Double Feature


Filmene vises fredag d. 25. oktober henholdsvis kl. 19.30 og 21.30. Billetter koster 95 kr. og kan købes på cafebio.dk eller i billetsalget. OBS – det er to særskilte forestillinger der kræver hver sin billet.

 

Bird on a Wire (1974)

Tony Palmer – 95 min

Tony Palmers klassiker om forfatteren og sangeren Leonard Cohens europaturné i 1972 er en af den slags fluen-på-væggen-film, hvor kameraet er så insisterende, at man til tider glemmer dets tilstedeværelse. En forevigelse af performeren Cohen i det helt særlige spændingsfelt mellem ydmyghed og autoritet, humor og alvor, som Cohen havde en særlig sans for at generere – et rum, hvor hans messende, nøgternt akkompagnerede fortællinger om krig og fred, had og kærlighed finder et unikt balancepunkt.

 

 

 


 

Leonard Cohen: The Bird on A Wire Concerts (2024)

Tony Palmer – 71 min

’Leonard Cohen: The Bird on A Wire Concerts’ er en helt dugfrisk film, der samler godbidder og tidligere uudgivet materiale fra ‘Bird on A Wire’ fra 1974. Optagelserne er restaureret af den oprindelige films instruktør Tony Palmer, der har tilgået endnu flere arkivoptagelser fra den berømte 1972-turné, inklusive koncerterne i Stockholm, Paris og Royal Albert Hall i London, hvor Cohen – på højdepunktet af sin karriere – fremfører sange som ’So Long, Marianne’, ’Suzanne’, ’Joan of Arc’ , ’The Story of Isaac’ (og mange flere). Alt sammen krydret med backstage-optagelser og nyere interviews med Cohen selv.