Ole Bornedal, 1864 og meget mere…


12

feb

Starts: 12. februar 2015 16:00 Ends: 18:00

ole BornedalKøb din billet nu

Ole Bornedals serie ’1864’ satte sindene i kog i hele Danmark i efteråret 2014. Serien er både blevet rost for sin spektakulære og ambitiøse gengivelse af Danmark i krig, mens kritiske røster også har stillet spørgsmålstegn ved alt fra seriens historiske korrekthed til de politiske implikationer af rammefortællingen fra nutidsdanmark.
I otte afsnit holdt serien os i et jerngreb, hvad enten vi så til med begejstring, skepsis eller ubehag – fælles er lysten til at diskutere!

Tom Buk-Swientys bøger om Slaget på Dybbøl har de seneste år skabt enorm interesse for denne del af Danmarkshistorien, som på mange måder danner fundamentet for den danske folkesjæl.
Ole Bornedal har brugt disse bøger som research-grundlag til at skabe Danmarkshistoriens hidtil største filmprojekt, hvor en stor del er optaget her på Fyn. En kærlighedshistorie, der danner rammen omkring de groteske politiske forhold, som kastede Danmark ud i en vanvittig krig.

I foredraget vil Bornedal på underholdende vis fortælle om idéerne bag dette enorme projekt og om filmkunsten som sådan, rejsen fra ide til manuskript og fra manuskript til film. Hans årelange erfaring inden for film og TV vil tage os på en rejse fra Nattevagten, over USA og Hollywood, arbejdet med stjernerne og hjem igen tilbage til 1864 – og til Fyn.

En fortælling om ikke bare Bornedals egen lidenskab og passion for filmkunsten – men også om hans karakterer i filmene, der ofte spejler det samme: begejstring over livet på trods af alle krige og dæmoner.

Arrangementet præsenteres af Kulturregion Fyns Film For Alle – et samarbejde mellem Odense Internationale Film Festival, FilmFyn og Kulturministeriet

Comments are closed.