Events


11

jan

Testevent

11. januar 2015 10:40 - 14. oktober 2015 10:40

Her er en beskrivelse

13

jan

Eventvisning af I AM HERE

13. januar 2015 18:45 - 21:00

Anders Morgenthalers drama fik verdenspremiere ved Fantastic Fest i Austin, Texas, i september 2014. Filmen har Oscar-vinderen Kim Basinger (L.A. CONFIDENTIAL, 1997 og GRUDGE MATCH, 2013) i hovedrollen som den succesfulde forretningskvinde Maria, der kæmper for at opnå sit højeste ønske: At sætte et barn i verden. Da hun halvvejs i sin graviditet endnu engang mister barnet, og efterfølgende får at vide af sin læge, at hun er blevet for gammel til at få børn, styrter Marias verden sammen. Maria kan ikke affinde sig med sin skæbne, og ude af sig selv begiver hun sig på en desperat og farefuld rejse i jagten på drømmen om et barn.
Efter filmen vil der være mulighed for at stille spørgsmål til instruktør Anders Morgenthaler.

04

feb

Doxbio – Björn Afzelius: Tusen bitar

4. februar 2015 19:00 - 21:00

bjørn aKøb billet

“Björn Afzelius: Tusen bitar” er et unikt portræt af en ung idealist

Filmen viser alt det, som Afzelius ikke ville tale om, men som er så tydeligt, hvis man lytter nærmere til hans tekster. Filmens mange musikindslag er blandet med arkivmateriale og nye interviews med dem, der stod ham nærmest og danner et billede af den på én gang anerkendte og underkendte kunster, det komplicerede menneske, den fraværende far og den politiske idealist.

Titlen stammer fra Anne Linnet-sangen ’Tusind stykker’, som Afzelius med stort held forsvenskede – og som siden blev et kæmpe hit i begge lande. Afzelius evnede at formidle uden paroler i hverdagens sprog med gode melodier og sangbar inderlighed, både når han sang om kærlighed og når han sang om kampen for demokrati. Det gjorde ham til folkeeje og sikrede, at han nåede langt bredere ud end til dem, der var politisk enige med ham.

Filmen giver samtidig et tidsbillede og er en inspiration for alle, der tror på, at man kan ændre verden med musik.

Instruktør: Stefan Berg og Magnus Gertten
Producent: Lennart Ström
Land: Sverige 2014
Længde: 95 minutter
Sprog: Svensk og norsk med danske undertekster
Originaltitel: Tusen Bitar

12

feb

Ole Bornedal, 1864 og meget mere…

12. februar 2015 16:00 - 18:00

ole BornedalKøb din billet nu

Ole Bornedals serie ’1864’ satte sindene i kog i hele Danmark i efteråret 2014. Serien er både blevet rost for sin spektakulære og ambitiøse gengivelse af Danmark i krig, mens kritiske røster også har stillet spørgsmålstegn ved alt fra seriens historiske korrekthed til de politiske implikationer af rammefortællingen fra nutidsdanmark.
I otte afsnit holdt serien os i et jerngreb, hvad enten vi så til med begejstring, skepsis eller ubehag – fælles er lysten til at diskutere!

Tom Buk-Swientys bøger om Slaget på Dybbøl har de seneste år skabt enorm interesse for denne del af Danmarkshistorien, som på mange måder danner fundamentet for den danske folkesjæl.
Ole Bornedal har brugt disse bøger som research-grundlag til at skabe Danmarkshistoriens hidtil største filmprojekt, hvor en stor del er optaget her på Fyn. En kærlighedshistorie, der danner rammen omkring de groteske politiske forhold, som kastede Danmark ud i en vanvittig krig.

I foredraget vil Bornedal på underholdende vis fortælle om idéerne bag dette enorme projekt og om filmkunsten som sådan, rejsen fra ide til manuskript og fra manuskript til film. Hans årelange erfaring inden for film og TV vil tage os på en rejse fra Nattevagten, over USA og Hollywood, arbejdet med stjernerne og hjem igen tilbage til 1864 – og til Fyn.

En fortælling om ikke bare Bornedals egen lidenskab og passion for filmkunsten – men også om hans karakterer i filmene, der ofte spejler det samme: begejstring over livet på trods af alle krige og dæmoner.

Arrangementet præsenteres af Kulturregion Fyns Film For Alle – et samarbejde mellem Odense Internationale Film Festival, FilmFyn og Kulturministeriet

18

aug

H. C. Animated

18. august 2015 19:00 - 21:00

GRATIS ADGANG  (der kan ikke reserveres plads)

Tirsdag 18. august kl. 19.00

Odense Film Festival, startede i 1975 som international eventyrfestival med animerede versioner af H.C. Andersens eventyr. Denne tradition har vi genoplivet i samarbejde med HCA Festivals, hvor vi de seneste to år har vist animerede udgaver af den lokale digters eventyr for børn og barnlige sjæle. I år tager arrangementet sit udgangspunkt i Kulturmaskinens forestilling ’Den Flyvende Kuffert’. Vi vil således tirsdag aften under HCA festivals byde inden for i Cafe biografen og blandt andet vise en papirklipsanimation af ’Den Flyvende Kuffert’ fra 1921 af en kvindelig tysk animator, Lotte Reiniger. Filmhistoriker Ulrich Breuning vil akkompagnere filmene og sørge for at sætte den helt rette stemning i publikum.

09

sep

Spis Odense

9. september 2015 0:00 - 13. september 2015 0:00

Fra 9. – 13. september er der Mad Festival i Odense

læs mere om festivalen

Under festivalen viser Cafe biografen 2 film

ons   9.9 kl. 21:   Vegucated

tors 10.9 kl. 21:  A Year In Champagne

Billetter til disse forestillinger kan kun købes på dette link

14

maj

Musik under Markisen

14. maj 2016 16:00 - 18:00

Lørdag d. 14. maj kl. 16 spiller “Passegers Only” en hel masse go’ Jazz, Reggae & blues

P.O. Cafe Bio